zaterdag 3 februari 2007

De Wereld Rond Franquin

Elke week stelt De Stripspeciaal-Zaak vijf vragen over Robbedoes- en Guust Flater-tekenaar André Franquin aan een aantal auteurs. Deze week word ikzelf aan de tand gevoeld.

Wat maakt van Franquin zo’n bijzonder auteur?
Hoe maakte u voor het eerst kennis met Franquin of zijn albums? Wat herinnert u zich van hem? Heeft u persoonlijke contacten met hem gehad?


Ah... Franquin, dat was die tekenaar wiens werk ik als kind nauwelijks kon lezen. Na het nuttigen van slechts een paar pagina's Guust of Zwartkijken begon ik zo verschrikkelijk last van tekenjeuk te krijgen, dat ik het boek snel van me afwierp en me gretig met een potlood op mijn schetsboek stortte. Na een half uurtje krakkemikkige en knullige poppetjes op papier geslingerd te hebben, zakte de moed me zo diep in de schoenen dat ik weer tijdenlang geen Franquin-strip meer aanraakte.
Om me beter te voelen zocht ik dan in de Eppo naar een strip die ik — later als ik groot was —vast veel beter zou kunnen tekenen. (Nee, ik noem geen namen!)
Al met al heb ik maar een klein stapeltje Franquin-strips gelezen.
Robbedoes is op de een of andere manier zelfs bijna volledig langs mij heen gegaan. Als ik nu zo'n album inkijk, zie ik dat het heel goed getekend is, maar er ontstaat bij mij geen enkele behoefte om het verhaal daadwerkelijk te gaan lezen.


Wat is uw favoriete Franquin-album, -avontuur, -gag of -personage en waarom?
Klik hier om verder te lezen.

Geen opmerkingen: