maandag 29 september 2008

De Stripdagen 2008 [2]In de rij hoefde ik niet te staan want op het moment dat Bob van den Born achter de stand van Uitgeverij Stripstift verscheen veerde ik op, maakte ik het vriendelijke Stripstift-meisje onmiddellijk een Professor Pi-boekje afhandig en vroeg ik - na hem eerst onhandig gecomplimenteerd te hebben met zijn werk - of hij het boekje wilde signeren. Mijn fan Dick de W. (die ik lomp met een half afgemaakt tekeningetje had achtergelaten) bood aan om een foto van Van den Born en mij te maken, hetgeen ik natuurlijk - ondanks mijn hoofd - niet kon weigeren.

Verder heb ik hem nauwelijks (lees: niet) gesproken omdat hij tijdens het signeren vooral in gesprek was met mensen die hem uitlegden dat je op een stripbeurs behalve een handtekening zetten, ook een tekeningetje voor je fans 'hoort' te maken. Daarnaast schuifelde hij om de twintig minuten (ik overdrijf) naar buiten (vijftien minuten lopen) (ik overdrijf) om een sigaretje te roken.
Signeren is niet mijn hobby, maar zittende naast Bob van den Born (en aan mijn andere kant de onvermoeibaar door tekenende Willy Lohmann (ook niet de minste!)), zat ik me toch wel lekker vereerd te voelen.En nu allemaal snel dat Professor Pi-boekje gaan kopen want daar doe je jezelf een groot plezier mee! Vraag het maar aan mij.


Geen opmerkingen: